dimarts, 4 de novembre de 2008

Ciutat d'aparador...

El nostre benvolgut equip de govern municipal ha decidit foragitar del cap i casal la Setmana del Llibre en Català, que ha trobar aixopluc a Sant Cugat del Vallès.

En canvi, s'han inflat com gripaus en saber que s'ha decidit que Barcelona serà la seu del secretariat permanent de la Unió per a la Mediterrània. La seu de la qual serà el Palau de Pedralbes. Més informació aquí.

Encara hem de sofrir aquest polítics que menystenen la cultura pròpia i queden emmirallats per la cultureta forana i la seva posició internacional (Qui perd els orígens...). Agraïts quedarem als francesos i a l'inclusió a la francofonia per saecula saeculorum.

Verdaguer de tot a l'any

25 de març

[1914. Mort de Frederic Mistral]
Feliç escaiença és estada per mi la de trobar a París, l'única vegada que hi só estat, a l'incomparable Mistral, que feia divuit anys que no s'hi havia acostat. Catorze en fa que jo l'havia vist a Barcelona, en la flor de sos dies, alt, ros i ben plantat com cap home hi haja, i guspirejant en ses paraules, en sos ulls i en son front espaiós, la flama del geni que jo admirava en sos llibres. Jo acabava de llegir Mirèio, i venia, per lo tant, ben preparat; mes mai la vista de cap home m'ha fet tanta impressió.
"París, 5 de juny", Excursions i viatges

Premsa