dissabte, 20 de setembre de 2008

Mercè 08 (1)

Ahir el cap i casal del país dóna el tret de sortida a la seva festa major, amb el pregó del galàctic Jaume Sisa. Amb el demèrit constant de l'Ajuntament de Barcelona, que engany tampoc guarní la Sala del Consell de Cent amb el tapís de les quatre barres.


Gràcies a les universitats de Barcelona, València, Rovira i Virgili i la de Girona, s'esta digitalitzant el "Llibre del Feyts" de l'Alt Rei En Jaume. S'esperà que aquest procés acabi cap a mitjants de novembre (aquí i aquí)Verdaguer de tot a l'any

25 de març

[1914. Mort de Frederic Mistral]
Feliç escaiença és estada per mi la de trobar a París, l'única vegada que hi só estat, a l'incomparable Mistral, que feia divuit anys que no s'hi havia acostat. Catorze en fa que jo l'havia vist a Barcelona, en la flor de sos dies, alt, ros i ben plantat com cap home hi haja, i guspirejant en ses paraules, en sos ulls i en son front espaiós, la flama del geni que jo admirava en sos llibres. Jo acabava de llegir Mirèio, i venia, per lo tant, ben preparat; mes mai la vista de cap home m'ha fet tanta impressió.
"París, 5 de juny", Excursions i viatges

Premsa