dissabte, 3 de novembre de 2007

Especulació o vés a saber

Males notícies per aquells que pensen que l'ajuntament del cap i casal vetlla pels indicis industrials del seu passat i que formen característiques i senyals de pertinència al barri del Poblenou, sempre tant menystingut.

Sense encomenar-se ni a Déu ni al diable, ni demana parers ni al veïns ni a la comissió tècnica de seguiment del pla de patrimoni industrial del Poblenou, l'ajuntament ha autoritzat l'inici de l'enderroc de Can Ricart. La plataforma "Salvem Can Ricart" ja ha alçat la veu, ara es qüestió que l'ajuntament l'escolti i no es faci l'orni com altres tantes vegades, havent-hi especulacions en marxa. Només cal veure la propaganda de pisos davant el solar de l'Estació de França, amb voluntat de deixar-la encaixonada i que no sigui possible veure des de cap banda el seu estil arquitectònic industrial i possiblement condemnant-la a un foscor permanent.

Us facilito l'enllaç de l'article sobre Can Ricart que va elaborar l'enyorat Jose Maria Huertas.

Verdaguer de tot a l'any

25 de març

[1914. Mort de Frederic Mistral]
Feliç escaiença és estada per mi la de trobar a París, l'única vegada que hi só estat, a l'incomparable Mistral, que feia divuit anys que no s'hi havia acostat. Catorze en fa que jo l'havia vist a Barcelona, en la flor de sos dies, alt, ros i ben plantat com cap home hi haja, i guspirejant en ses paraules, en sos ulls i en son front espaiós, la flama del geni que jo admirava en sos llibres. Jo acabava de llegir Mirèio, i venia, per lo tant, ben preparat; mes mai la vista de cap home m'ha fet tanta impressió.
"París, 5 de juny", Excursions i viatges

Premsa