diumenge, 21 d’octubre de 2007

Cinema d'ahir i d'avui

Aquest dimarts, 16 d'octubre, ens ha dit adéu una de les grans actrius del segle passat: Deborah Kerr. Malgrat la multitud de papers que realitzà al cinema, jo em quedaré amb el paper de Laura de l'obra teatral i després cinematogràfica "Te i simpatia", dirigida per Vincente Minnelli. Sempre ens quedaran la seves interpretacions.


El proppassat dimecres aní al cinema a veure "The Sleuth", amb Michael Caine i Jude Law, dirigida per Kenneth Branagh Si no hagués vist la anterior pel·lícula de l'any 1972, aquesta encara m'agradaria més, però malgrat tot no és dolenta. Fa diverses bromes a costa de la cinta anterior (el mot perruquer). Actualitza i canvia una mica les bromes per recrear una sensació d'enjòlit mes moderna.

Verdaguer de tot a l'any

25 de març

[1914. Mort de Frederic Mistral]
Feliç escaiença és estada per mi la de trobar a París, l'única vegada que hi só estat, a l'incomparable Mistral, que feia divuit anys que no s'hi havia acostat. Catorze en fa que jo l'havia vist a Barcelona, en la flor de sos dies, alt, ros i ben plantat com cap home hi haja, i guspirejant en ses paraules, en sos ulls i en son front espaiós, la flama del geni que jo admirava en sos llibres. Jo acabava de llegir Mirèio, i venia, per lo tant, ben preparat; mes mai la vista de cap home m'ha fet tanta impressió.
"París, 5 de juny", Excursions i viatges

Premsa