diumenge, 16 de setembre del 2007

Festes Majors '07 3a part i d'altres...


Ahir al vespre: correfoc; i avui al matí: cercavila i al vespre: focs d'artifici des de la platja estant. Ja ha acabar la Festa Major del Poblenou. Fins l'any vivent!
Cercavila amb la 27a trobada de gegants vinguts des del veí Clot fins als de Mollet o Sant Esteve de Palautordera. A sota En Bernat i Na Maria, gegants del Poblenou.



Al Cercavila també s'hi han passejat els Dracs del Poblenou (Estarrufat, Estarrufadet i la Víbria), que ahir al vespre, tingueren jornada de glòria al correfoc juntament amb els Dimonis del Poblenou.

Estarrufat

Víbria


Estarrufadet

Ja canviant de tema: aquest mes, l'IEC (la nostre Acadèmia), compleix ja el centenari, per veure l'exposició premeu aquí.
Cinema: aquesta setmana he anat a veure "Les amours d'Astree et de Celadon" una adaptació d'Eric Rohmer, d'un romanç del segle XVII. La cinta, al meu parer, esta molt ben realitzada, pictoricament parlant, el desenvolupament es fa un xic lent (propi de la rapidesa d'aquest cineasta) però es, francament una pel·lícula per veure. A destacar l'actor Serge Ranko (en el paper de cap de druides, Adamas), que ja va participar en pel·lícules anteriors d'aquest director.

Verdaguer de tot a l'any

25 de març

[1914. Mort de Frederic Mistral]
Feliç escaiença és estada per mi la de trobar a París, l'única vegada que hi só estat, a l'incomparable Mistral, que feia divuit anys que no s'hi havia acostat. Catorze en fa que jo l'havia vist a Barcelona, en la flor de sos dies, alt, ros i ben plantat com cap home hi haja, i guspirejant en ses paraules, en sos ulls i en son front espaiós, la flama del geni que jo admirava en sos llibres. Jo acabava de llegir Mirèio, i venia, per lo tant, ben preparat; mes mai la vista de cap home m'ha fet tanta impressió.
"París, 5 de juny", Excursions i viatges

Premsa